Hun allereerste kindercollectie gaat het worden, de Dsuared2 junior line, die in de lente van 2014 uitkomt. Maar er zijn duidelijk al plannen voor vervolgedities. Het Milanese label tekende een vijfjarige licentieovereenkomst met Brave Kid, de kinderkledingproducent die, net als Dsquared2, onder de paraplu van Renzo Rosso’s Only the Brave Group valt. Ook de kidswear van John Galliano en Diesel worden hier geproduceerd.

KEEP IT IN THE FAMILY
Dean en Dan Caten, de creatieve breinen achter het succesvolle Dsquared2, zullen het ontwerpen van de koterkleertjes zelf op zich nemen. Wat we kunnen verwachten? Vrolijke kleding met een herkenbare Dsquared2-handtekening. Zo zal het rode esdoornblad van de Canadese vlag – de mannen komen oorspronkelijk uit Canada – veelvuldig terugkomen. Daarnaast staan ook schoenen en accessoires op het program. Alles is voor zowel jongens als meisjes, van newborns tot 14-jarigen.

‘Onze klanten zijn met ons meegegroeid (…) En nu zijn hun kinderen ook toe aan leuke, coole outfits,’ lichten de gebroeders Caten de komst van de kledinglijn toe aan WWD. ‘Met deze juniorlijn creëren we eindelijk een totale look voor de hele familie.’  

 
De collectie zal t.z.t. in de Dsquared2’s flagshipstores in Milaan, Parijs en Tokyo en in geselecteerde warenhuizen wereldwijd worden verkocht.

Hardnekkig gerucht: lanceert Kimye binnenkort ook een eigen kinderkledinglijn? >