Eind vorig jaar brachten we dat queen of cool Rei Kawakubo van het Japanse Comme des Garçons een collectie limited edition sjaals mocht maken voor Hermès. De ontwerpster ging aan de slag met de iconische vierkanten zijden sjaals van het Franse modehuis. Dat resulteerde in niet één, maar twee lijnen.

COMME DES CARRÉS

De Blanc et Noir-collectie bestaat uit sjaals met meer zwart-witte, abstracte prints zoals de Comme des Garçons signature dots en het credo van het Japanse modehuis ‘live free with strong will’ in vette letters over paardenprints gedrukt. En de Couleur-collectie met kleurrijke sjaaltjes bezaaid met geometrische details, hippische elementen (iconisch voor Hermès) en patchwork-prints. Traditiegetrouw zijn de sjaals gemaakt in Lyon, de stad van de zijde. De vervaardiging van de omslagdoeken duurde niet minder dan twee jaar door de eeuwenoude methode die nog steeds gehanteerd wordt door Hermès.

HEBBEN?
De carrés liggen medio februari in de schappen. De Noir et Blanc-lijn is tegen die tijd verkrijgbaar in Comme des Garçons-boetieks in New York City, Tokyo en Parijs. De Couleur-collectie is alleen te koop in de Comme des Garçons-winkel in Londen.

Hèrmes lanceerde eind vorig jaar ook drie limited edition sjaals geïnspireerd op de spijkerbroek >