De buidel is gebaseerd op schetsen en foto’s van stilisten, vrienden en fotografen die Wang inspireren. En dat is precies waar Samsung om de hoek komt kijken. Deze groep mensen gebruikt namelijk de Samsung Galaxy Note II om de schetsen en foto’s te produceren waar Wang mee aan de slag zal gaan. Van alle beelden maakt de nieuwbakken Balenciaga-designer een print die gebruikt zal worden op de tas. Slimme actie, van beide.

EEN TAS VOOR EEN KANS

‘Ik word het meest geïnspireerd door mijn dagelijks leven en de mensen waar ik me mee omgeef, dus het idee van een co-creatie met de mensen die ik het meest bewonder is heel spannend,’ licht Wang aan WWD zijn nieuwste ontwerpproject toe. ‘Deze samenwerking staat voor een nieuwe manier waarop technologie en mode samen kunnen komen. (…) Ik ben blij dat ik deel kan uitmaken van het supporten van zo’n groot goed doel dat creativiteit en kunst omarmt op een manier die levens kan veranderen.’

 
Wang heeft het over ArtStart, een New Yorkse stichting die ernaar streeft creatief talent onder kansarme kinderen en jongeren te stimuleren. Een deel van de opbrengst van de Alexander Wang X Samsung-tas, die deze zomer in de flagshipstores en webshop van het label te koop zal zijn, zal naar dit goede doel gaan.

In Nederland sloeg ontwerpster Marga Weimans de handen ineen met Samsung tijdens afgelopen Amsterdam Fashion Week >