Dat Vivienne Westwood graag roept dat we de aarde moeten sparen, is geen geheim. Maar de 71-jarige Britse ontwerpster voegt zelf ook regelmatig de daad bij het woord. Niet alleen staat ze vooraan als er ethische- en milieuvriendelijke kledij gemaakt kan worden, ze dook ook zonder enige twijfel een week de jungle van Peru in. Om het regenwoud te redden.

Julien Macdonald keert weer terug naar Londen Fashion Week >

WEST IN THE WOOD
De ontwerpster sloeg de handen hiervoor ineen met organisatie Cool Earth, een instantie die fondsen werft om het kappen van regenwouden tegen te gaan en locals uit de armoede te trekken door hen betere gezondheidszorg en educatie te bieden. Goede zaak, zo vindt Westwood, en ze doneerde een whopping 1 miljoen Britse pond aan Cool Earth voordat ze het vliegtuig instapte richting Peru, om met de Ashaninka-tribe de bush in te trekken, zich te wassen in de rivier en deel te nemen aan healing ceremonies.

 
Via Westwoods blog Get a Life is een uitgebreid verslag van haar trip in The Times Magazine terug te lezen. Maar ook een draaiende camera volgde Westwood op haar pad:
 

youtubeView full post on Youtube