De vijftiendelige collectie van DKNY X Opening Ceremony is een limited edition capsulecollectie geïnspireerd op de jaren negentig. En nee, dat zijn geen Spice Girls-achtige plateauzolen met minirokjes. Voor deze collectie doken de twee Amerikaanse merken het archief van DKNY in en trokken dé items uit het laatste decennium van de afgelopen eeuw uit de oude doos. Reden? ‘DKNY was de pionier van de streetwear-mode van de jaren negentig,’ liet Carol Lim van Opening Ceremony weten aan WWD. ‘We zijn al lang fan van het merk en we zijn dan ook erg blij om typische stijlen terug te brengen die een fris gevoel geven, ook vandaag de dag nog.’

CARA IN DE LUIERS
De collectie bestaat uit onder andere een T-shirt met de New Yorkse skyline erop uit 1992, een hooded jurk met DKNY-logo uit 1994, een bodysuit en een kort bomberjack. Alles in de ‘kleuren’ zwart, wit, rood en geel. Model van campagne is onder andere Cara Delevingne die zelf nog in de luiers lag toen de originele versies van de kledingstukken werden gelanceerd.

De collectie van DKNY en Opening Ceremony is vanaf morgen verkrijgbaar bij de Opening Cermony-winkels in New York, Los Angeles, Londen en Tokyo en – gelukkig voor ons – ook via openingceremony.com. Prijzen variëren van € 107 voor een T-shirt tot € 491 voor bovenkleding.

Welke celebs hezen zich in dé checkboard-print jurken van Louis Vuitton? >