Eens even goed de headlines halen met je barely there outfit tijdens dé muziekprijzen van het jaar? Nope. Dit keer hanteert de CBS – die de Grammy Awards uitzendt – een strenge dresscode. Nipple slips, een stukje bil of zelfs een snelle blik op je je-weet-wel; vergeet het maar. De celebs (we kijken naar jou J-Lo) moeten aanstaande zondag netjes gekleed gaan of weer in de limo naar huis stappen.

Wie zijn er dit jaar genomineerd voor een Grammy Award? >

PROBLEMATISCH
De formele doch dwingende verklaring van CBS luidt als volgt: ‘Zorg ervoor dat billen en vrouwelijke borsten voldoende worden bedekt. String-achtige kostuums zijn problematisch. Gelieve ook niet de huid onder de ronding van de billen en je bilspleet blootstellen.’

En als je dacht dat dit al erg was, lees dan nog even de afsluiting: ‘Vermijd alstublieft ook doorschijnende kleding waardoor tepels mogelijk te zien zijn. Zorg er daarnaast voor dat het genitale gebied voldoende is bedekt, zodat er geen puffy bare skin te zien is.’
 

Iew. ‘Puffy bare skin’? Zijn er überhaupt wereldsterren met puffy bare skin daar beneden? En als die er zijn, wil iemand ons dat dan even influisteren a.u.b.? Oh well. De rode loper bij de Grammy’s belooft dus een stuk saaier te worden. Als klap op de vuurpijl is het namelijk ook verboden om 'obsceniteiten op kleding, grote merknamen, vreemde talen en outfits die een goed doel uitdragen' aan te trekken.

Hoe dit gaat uitpakken? Hou ELLE.nl maandagochtend in de gaten voor de (kuise?) rodeloperlooks van de sterren tijdens de Grammy Awards.