Oude kleren die te mooi of dierbaar zijn om weg te gooien of te verkopen: wat doe je ermee? Nou, dit: er een fraai tapijt van laten knopen door plattelandsvrouwen uit Zuid-Marokko, via non-profitorganisatie Carpet of Life. Jij zorgt voor kleren, kiest een gewenst patroon en de vrouwen in de oase van M’hamid El Ghizlane in de Sahara scheuren je goed voorzichtig aan repen om ermee aan het knopen te slaan.

WIN-WIN SITUATIE

Op die manier verdienen de Marokkaanse vrouwen er een zakcentje bij en houden ze hun traditionele Boucherouite-knoopkunst in leven. Jij krijgt een uniek aandenken aan een bijzondere tijd van je leven, aan je afstudeercollectie, aan al je miskopen of aan misschien wel aan een dierbaar persoon die er niet meer is. Een win-winsituatie, kortom. Bovendien passen kleurrijke, ruige berbertapijten helemaal in de huidige arts & crafts en nomadentrend.
Voor een tapijt van 130 x 210 centimeter heb je minstens 8 kilo kleding nodig, een tapijtje van 70 x 120 centimeter kun je al laten maken vanaf 5 kilo textiel.

Het eerste tapijt werd bij de lancering van Carpet of Life uitgereikt aan ELLE’s hoofdredacteur Cécile. Haar te krappe Dolce & Gabbana-jeans, te korte Versace-rok, niet van echt te onderscheiden maar helaas gescheurde Dries Van Noten-namaakblouse, vele geladderde panty’s en een paar stokoude ELLEgirl-bandana’s maken zo een comeback in haar klerenkamer. Ze hoeven hun dagen niet meer te slijten in een verdomhoekje op zolder, maar schitteren nu op de vloer. En zo is de cirkel weer mooi rond, nietwaar?

 
Kijk voor meer info op: carpetoflife.com.

Die leegte in je kledingkast mag dan natuurlijk ook weer gevuld. Vervelend >

Leg, Social group, Textile, Community, Bag, Fashion accessory, Fashion, Youth, Luggage and bags, Party,

ELLE's Cécile bij de lancering van Carpet of Life - foto: Esther Quelle