Zo’n twee maanden voor de horlogegekte losbarst tijdens Baselworld 2013 (de fashion week van de horloges) viert Hermès een klein horlogefeestje. Het klassieke timepiece Arceau, destijds ontworpen door Henri d'Origny, telt 35 lentes. De klok kenmerkt zich door zijn prachtige hoefijzervormige sluiting en de schuine cijfers op de wijzerplaat.

Het luxelabel viert het tellen van de jaren met de herlancering van het klassieke uurwerk: de Arceau Petite Lune. Een automatisch, mechanisch uurwerk in een (38 mm) stalen kast met een parelmoeren wijzerplaat én een weergave van de maancyclus.

 
IN DE MANESCHIJN…
De vernieuwde Arceau houdt je op de hoogte van de maanfasen door een diepblauw versierde schijf met een maantje en sterren, terwijl een blauwe wijzer de dagen van de maancyclus doorgeeft. Het uurwerk is uitgebracht in twee versies, een parelmoeren witte wijzerplaat en een zwarte. Het kroko horlogebandje bewijst bovendien maar weer de ambachtelijke zadelnaaitechniek van Hermès en is verkrijgbaar in de kleuren indigoblauw, olifantgrijs of zwart.

Wanneer de Arceau Petite Lune precies te koop zal zijn, is nog niet duidelijk. De reguliere Arceaus vind je op de website van Hermès.

Ook Chanel schreeuwt haar nieuwe klokje van de daken >