Oké, we beginnen bij het begin. Anne Hathaway en ontwerper Valentino zijn al járen dikke vrinden. Zij droeg talloze rodeloperjurken met zijn label erin, hij ontwierp haar trouwjurk en bij Anne’s grote Oscar night – het was immers al lang duidelijk dat de actrice er met het gouden beeldje vandoor zou gaan – was het dus logisch dat ze wederom een spectaculaire robe van Valentino’s hand zou dragen. Maar… Amanda Seyfried gooide roet in het eten.

Zien: de tien beste beautylooks @ Oscars 2013 >

ANNE VS. AMANDA
Uren voordat Anne’s stilist Rachel Zoe haar in de Valentino Couture-jurk zou hijsen, kwam het duo erachter dat Amanda’s Alexander McQueen-jurk voor de Oscars verdomd veel leek op die van Hathaway. Naar het schijnt ‘freakte’ Anne en liet ze Rachel Zoe last-minute een stel andere designerjurken aanslepen. En tja, zonder talloze doorpasmomenten ontstaat dan plots een ‘nipple gate’ met de lichtroze Prada-variant. Woepsie.

Wie wonnen er zondag zo'n felbegeerde Oscar? >

Ook pijnlijk; bij Valentino hadden ze er al een persverklaring uitgestuurd met het volgende: ‘Look for Sally Field, Anne Hathaway and Jennifer Aniston, all in couture.’ Auch, auch, auch. In kamp Valentino zal de jurken-swap dus ook voor aardig wat gefronste wenkbrauwen hebben gezorgd. Ach, wij gokken zo dat Anne Hathaway het wel weer goed zal maken bij het volgende rodeloperevenement, non?

PS - Na wat speurwerk lijkt het erop dat Anne en Rachel Zoe déze s/s 2013 couture-jurk van Valentino (zie hieronder) in gedachten hadden, aangezien die behoorlijk op de Alexander McQueen van Amanda Seyfried lijkt. Hmmm...

Clothing, Dress, Gown, Formal wear, Flooring, Style, One-piece garment, Fashion, Neck, Bridal party dress,