Alicia Keys is afgelopen week begonnen met haar Set the World on Fire tour en voor haar podiumoutfits klopte ze bij een stel bekende ontwerpers aan. Niet de minsten reageerden op haar verzoek; o.a. Albert Kriemler van Akris, Michael Kors en Max Azria van Hervé Léger klommen in de pen om looks te ontwerpen voor de R&B-zangeres.

 
UNCOMPLICATED FASHION
De enige voorwaarde was dat ze vasthielden aan Alicia’s liefde voor gestroomlijnde, niet te gecompliceerde outfits. Zo was Albert Kriemler van Akris niet te beroerd om een aantal catwalkoutfits van afgelopen herfstseizoen om te bouwen tot geschikte podiumkledij. Alicia’s stilist Laura Jones onthult aan WWD: 'Terwijl Albert zijn herfst ready-to-wear-collectie aan het ontwerpen was, zat ik in de beginfase van het plannen van Alicia’s tour. Toen we begonnen met samenwerken, vond hij geweldige manieren om de spirit van die collectie te vertalen naar een serie show-worthy looks. Alicia houdt van ongecompliceerde mode, dus we wilden het silhouet simpel houden en focussen op geweldige stoffen en vleiende vormen.'

 
Dus mocht je 7 juni naar haar concert in de Ziggo Dome gaan, hou dan niet alleen je oren goed open. Alicia heeft er duidelijk voor gezorgd dat er ook voor het oog genoeg te beleven valt.

 
Rihanna sloeg Givenchy aan de haak voor haar podiumoutfits >