Het gonsde van de geruchten eerder dit jaar. Zou John Galliano bij Oscar de la Renta 'in dienst' blijven, na zijn bijdrage aan de goed ontvangen herfst/wintercollectie? Zou hij met steun van goede vriendin en Vogue US fashion director Grace Coddington een nieuwe eigen lijn starten? Of zou hij les gaan geven aan het Central Saint Martins College of Arts and Design in Londen, waar hij zelf ook leerling is geweest? Dat laatste lijkt nu sowieso van de baan; vandaag is er een officieel tegenbericht gekomen dat laat weten dat Galliano niet de nieuwste aanwinst van Central Saint Martins is.

 
GALLIANO'S THEMA
Wel bracht de designer vandaag een bezoek aan de school, maar dat had slechts betrekking op een jaarlijks project waar hij bij betrokken is. Alle tweedejaars Bachelor Womenswear-studenten krijgen van de ontwerper een thema waar ze inspiratie uit moeten putten voor een nieuw ontwerp. Dit jaar deden de schilderijen van Edward Hopper dienst als moodboards. Na een strenge selectie kwam Galliano himself de twaalf beste leerlingen van feedback op hun ontwerpen voorzien.

 
Blijkbaar is dat jaarlijkse bezoekje aan de school genoeg voor de Britse ontwerper. Ook berichten over een toekomstige baan worden tegengesproken. Flinke domper voor de CSM-studenten, lijkt ons zo. Wat de 'gevallen designer' nu wél gaat doen, is nog niet bekend. Vervelen hoeft hij zich in ieder geval niet, met de nog lopende rechtszaak tussen hem en voormalig werkgever Christian Dior.

 
Gisteren schreven we een update over de Galliano versus Dior-rechtzaak >