In juni dit jaar lanceert Matchless Motorcycles, één van de oudste Britse motormerken voor het eerst een outerwearcollectie en daarvoor wisten ze meteen Kate Moss te strikken als gezicht. Enfant terrible onder de fotografen Terry Richardson tekende voor de kiekjes, wat dan weer zou kunnen verklaren dat goede vriendin Kate wel in was voor een fotosessie op een woeste tweewieler. Hoewel Mevrouw Moss sowieso niet vies is van een commerciële samenwerking op zijn tijd (denk: Mango, Rimmel London, Agent Provocateur). Vorige maand werd overigens bekend gemaakt dat Manuele en Michele Malenotti, motor(kleding)liefhebbers en de voormalige breinen achter het bekende bikerwearlabel Belstaff, nu de scepter zwaaien bij Matchless. En dan is die plotselinge kledinglijn van de motorproducent ineens helemaal niet zo gek meer.

HOLLANDS GLORIE

Saillant detail: het 47-jarige Nederlands model Andre van Noord (o.a. bekend van campagnes voor Esprit en Trussardi) belandde ook op de zwart-wit foto’s, die werden geschoten bij MC Motors, een voormalig pakhuis in het Londense Hackney. In juni zullen de uiteindelijke campagnebeelden te spotten zijn in de gerenommeerde magazines.

De outerwearlijn is bedoeld als motorkledij, maar kan ook casual gedragen worden. Prijzen lopen uiteen van € 1050 tot € 1518 voor een leren jas en van € 700 tot € 1050 voor washed cotton-exemplaren, waar Belstaff altijd bekend om stond.

 
Zien: Belstaffs a/w 2013-catwalkcollectie >