Als men bij Liberty London de kans ziet het huis’ signature blommen ergens in te verwerken, wordt die vol overtuiging gegrepen. Na o.a. high-top sneakers van Nike, schoeisel en tassen van Dr. Martens en kledij van Levi’s wist het Britse luxewarenhuis onlangs jeansmerk AG Adriano Goldschmied te strikken voor een collabo met haar eigen label Liberty.

BLOEMEN HOUDEN VAN DENIM
De collectie, bestaand uit 13 items – van denimbloezen en shirt dresses tot denimshorts, playsuits en AG’s bestseller The Legging-jeans tot op de enkel – is niet voor de poes. Een hagelnieuwe denim printtechnologie werd er voor uit de kast getrokken. Even uitleggen: het zogeheten dye-lift proces haalt de indigopigmenten uit de stof, zodat alleen het ingeprinte bloemenmotief blijft staan. En het resultaat is een goeie mix van AG’s vintage heritage en het iconische printje van Liberty London.

WEET JE WAT IK GRAAG ZOU WILLEN ZIJN…

Win-win dus, zo vindt ook Samuel Ku, creatief directeur van AG. ‘Liberty's timeless floral prints and AG's peerless fit, fabric and finishes have resulted in a sublime marriage of floral print and denim.’ En laat je met een knap blommenpatroon nou ook nog eens bóvenop de trend zitten, aankomend voorjaar (bekijk onze floral streetstyle hier). Goed staaltje timing, noemen we dat.

Op 21 maart wordt de collectie officieel gelanceerd en zal dan, zo vermoeden we althans, ook in de webshop van Liberty London te vinden zijn. Prijzen variëren tussen de € 207 voor shorts en € 288 voor een bloesjurk.

Ook voorjaarsproof: deze jeans van Paige >

Clothing, Hair, Leg, Blue, Sleeve, Denim, Human body, Collar, Shoulder, Textile,