De actrice en het modebrein slaan de handen ineen voor de honderdste verjaardag van de eerste boetiek van Chanel, die in de Franse badplaats Deauville gevestigd is.

KARL ♥ KEIRA
En omdat alleen een grote fuif geven zó vorig jaar is, kruipt Karl Lagerfeld maar weer eens in de rol van regisseur en schiet hij Coco Mademoiselle-boegbeeld Keira in Parijs voor een korte prent over het befaamde modehuis. Keira zal Gabrielle ‘Coco’ Chanel spelen en de Franse actrice Clotilde Hesme (die je ook geregeld kunt spotten op de front row bij Chanel) kruipt in de huid van Chanels tante. Ook Stella Tennant, Tallulah Harlech, Caroline De Maigret, Brad Kroenig en zijn zoontje Hudson (cute!) hebben een rolletje in de short film.

Het mag trouwens allemaal een flinke duit kosten. Deauville ziet er anno 2013 namelijk geheel anders uit dan honderd jaar geleden en is nu bezaaid met neonlichten (hoe zonde!). Daarom wordt de Chanel-winkel en de omgeving helemaal nagemaakt op een filmset. 

Wel een beetje jammer: de film zal eerst voor een kleine groep te zien zijn in Singapore, waar Karl Lagerfeld, zoals we eerder al verklapten, zijn kersverse Chanel Cruise-collectie begin mei het plankier opstuurt. Laten we hopen dat de prent daarna ook door het grote publiek te bewonderen is.

Intussen duikt Riccardo Tisci in de balletwereld >