Dat je favoriete Zweedse modeketen duurzaamheid hoog in het vaandel heeft, kan je niet ontgaan zijn. Niet alleen lanceerde H&M onlangs nog een kledinginruilconcept (dat vanaf nu van start gaat!) en werkt de keten samen met het Wereld Natuur Fonds, ook de H&M Conscious-collectie, een lijn vol duurzame kledij is al een tijd een succes. En voor het aankomende lente/zomerseizoen wordt die lijn eens extra in de energiebesparende spotlights gezet. Even bijpraten…

 
H&M CONSCIOUS EXPERIENCE
Vanavond wordt onder het genot van biologische bubbels en deunen de allereerste Nederlandse Conscious Experience geopend. Midden in de hoofdstad wordt de sprookjesachtige wereld uit de Conscious-campagne (die mooie, met Vanessa Paradis) nagebouwd. Wie hier over de drempel stapt belandt in een magische tuin geïnspireerd op de botanische prints uit die nieuwe collectie. Daarnaast kun je hier op een interactieve manier kennismaken met wat H&M doet op het gebied van duurzaamheid. Én je eigen T-shirt nieuw leven inblazen door er een exclusieve zeefdrukprint, ontworpen door een jonge designer uit de stal van duurzaamheidsplatform Strawberry Earth, op te laten zetten. Op de foto in één van de botanische photoboots? Kan ook. En wie wil krijgt duurzame tips mee voor thuis.

 
Het feest is slechts van korte duur; de H&M Conscious Experience is van 20 t/m 31 maart te bezoeken aan de Kalverstraat 101. Let wel: de zeefdrukprintactie is alleen op 20 maart.
 
CONSCIOUS EXCLUSIVE
Naast de reguliere Conscious-collection heeft de keten ook dit jaar weer een H&M Conscious Exclusive-lijn in petto. Een duurzame partywearcollectie voor hem en haar, met een flinke toef old Hollywood-glamour, waar we menig celeb nog in zullen spotten. De materialen die voor deze collectie zijn gebruikt, zijn o.a. biologisch katoen, gerecycled polyester, gerecycled polyamide en Tencel. Verwacht opvallende avondjurken en een rock-‘n-roll rodeloperstijl voor heren. Van een lange oudroze robe gemaakt van 100% gerecycled polyester tot een driedelige kostuum, geheel afkomstig van een biologische katoenmix. Accessoires incluis.

 
De Conscious Exclusive-collectie is vanaf 4 april 2013 verkrijgbaar in ongeveer 140 winkels wereldwijd en online.

Even terugblikken op H&M's debuutshow tijdens de afgelopen Parijs Fashion Week >

Clothing, Leg, Product, Sleeve, Trousers, Collar, Shoulder, Photograph, Formal wear, Style,