Rodarte, het Amerikaanse modehuis, staat bekend om haar vrouwelijke ontwerpen en de kostuums van de film Black Swan. Maar ook met het ontwerpen van stoer schoeisel weten Kate en Laura Mulleavy, de twee founders  en hoofdontwerpers van Rodarte, wel raad. Speciaal voor het goede doel Vans Costum Culture, heeft Rodarte een one-of-a-kind-gymp van Vans versierd.
   
VANS COSTUM CULTURE
Samen met Vans zette Rodarte de Vans Costum Culture-contest op om nieuwbakken studenten te stimuleren een kunstopleiding te volgen in Amerika. De cijfers van de creatieve opleidingen in the US of A lopen namelijk enorm terug en de scholen kunnen wel een financiële boost gebruiken. Door de Vans Costum Culture-competitie worden kunstzinnige studenten in de dop aangemoedigd om een eigen paar Vans te versieren en costumizen. De winnaar mag een whooping $ 50.000 (€ 38.208,75) schenken aan een lokaal kunstprogramma naar keuze.
   
DIY RODARTE X VANS
De Mulleavy’s gaven alvast het goede voorbeeld door voor de competitie een romantische swung te geven aan de Vans Slip-on, het bootschoenmodel van het skateboardmerk. De effen witte gymp werd versierd met kleine gouden en groene pailletten en wat kraaltjes. Een klein (lees: groot) minpuntje: de schoenen zijn niet te koop, maar werden enkel voor de competitie gemaakt. Bummer. Dan zul je dus zelf aan de slag moeten met je eigen do it yourself-project. Benodigdheden: een paar witte Vans Slip-ons, naald, draad, gouden en groene pailletten en heel veel geduld. Good luck!

   
Goed voor aan de voet: sneakers van Valentino >