Als er één designer is die eigenlijk geen veren meer in de bips nodig heeft, is het Karl Lagerfeld wel. Maar hé, als men bij luxe warenhuis Bergdorf Goodman de goede man nog eens extra in de schijnwerpers wil zetten om hun eigen documentaire te promoten (want: Karl sells), dan zegt de Chanel-designer daar geen nee tegen.

VAN KELLY TOT KENNEDY

Wat is het geval? New Yorks luxe warenhuis Bergdorf Goodman heeft een documentaire genaamd Scatter My Ashes at Bergdorf’s op stapel, waarin een inside look wordt gegeven voor en achter de schermen bij de decennia-oude department store, waar ooit Grace Kelly haar bruiloftsuitnodigingen bestelde en Jacqueline Kennedy haar jurk kocht voor manliefs inauguratiebal. Van de totstandkoming van de veelbesproken kerstetalages (wat naar verluidt een dikke 400 tot 500 duizend dollar per jaar kost!) tot een portret van de beroemde personal shopper van het huis Betty Halbreich; het komt allemaal voorbij in de docu.

De samenwerking tussen schoenenmerk Melissa en Karl Lagerfeld al gezien? >

KARLIAANSE QUOTES

Maar natuurlijk zijn het vooral de designermerken die het warenhuis maken tot wie ze is. En dus delen dé designers du moment (Marc Jacobs, Michael Kors, Vera Wang en vele anderen) graag hun persoonlijke verhaal over Bergdorf Goodman in de rolprent. Waaronder der Karl, die wie immer een stel lekkere uitspraken uit z’n mouw schudt.

Het hele Scatter My Ashes at Bergdorf’s wordt op 3 mei gelanceerd in bioscopen in New York City, waarna andere steden volgen. En ongetwijfeld ook een dvd of een internetversie, denken wij zo. Maar de exclusieve promo, met daarin een hoofdrol voor Karl kun je hieronder bekijken.

 
Op de hoogte blijven van Scatter My Ashes at Bergdorf’s? Er is een speciale Facebookpagina aan gewijd. En vorig jaar verscheen er al een gelijknamig boek ter ere van het 111-jarige bestaan van het warenhuis, dat je hier bestelt.

Suri Cruise was gisteren jarig en dat vierden we met tien pareltjes van Suri's Burn Book, waar celebkids professioneel onderuit worden gehaald >

youtubeView full post on Youtube