Ieder jaar wordt tijdens het Cannes Film Festival het het amfAR Cinema Against AIDS Gala gehouden. Flink wat ontwerpers, celebs, ontwerpers en modemensen verzamelen zich in Hôtel du Cap om zoveel mogelijk centen bij elkaar te schrapen voor HIV/aids-onderzoeken. Leek vorig jaar al alles uit de kast getrokken te zijn (Karl Lagerfeld, Harvey Weinstein en Naomi Campbell draafden op, om er maar een paar te noemen), dit keer belooft het event nog grootser te worden.

ELIZABETH TAYLOR & CLEOPATRA
Het is immers tijd voor een feestje, want ’t jaarlijkse gala bestaat twintig jaar. Net als vorig jaar werd Carine Roitfeld aan haar designermouw getrokken om een duizelingwekkende modeshow in elkaar te draaien. En tja, laat dat maar aan de befaamde Française over. Met de wispelturige Naomi Campbell als rechterhand stuurt ze veertig bekende modellen in unieke designeritems (van Christian Dior en Louis Vuitton tot Alexander McQueen en Givenchy) de catwalk op. Het thema? Goud.

Spannend! The Great Gatsby opent dit jaar het Cannes Film Festival >

Dit jaar doet het gala namelijk een ode aan wijlen Hollywood-icoon Elizabeth Taylor, die de founding international chairman van amFAR was. ‘Ik koos voor een gouden thema, want goud is buitengewoon,’ verklaart Carine Roitfeld aan WWD. ‘Omdat dit het 20ste jaar van dit evenement is, vond ikdat de mensen moesten weglopen met een ongelooflijke herinnering. Voor mij is dit echt een eerbetoon aan Elizabeth Taylor. Als je aan haar denkt in Cleopatra, zie je dat zeer krachtige beeld van goud en schoonheid.’ En met een Roberto Cavalli die voor het interieur tijdens ’t gala zorgt, kunnen grote namen als Heidi Klum, Jessica Chastain, Roberto Cavalli, Milla Jovovich en Sharon Stone kunnen zich dus alvast opmaken voor een goed portie goudkoorts.

PS – Er wordt gefluisterd dat ook Nicole Kidman in de jury van het Cannes Film Festival zal plaatsnemen. Steven Spielberg is dit jaar voorzitter van de jury en Audrey Tatou speelt voor ceremoniemeester. Nu maar duimen dat de film Borgman van de Nederlandse regisseur Alex van Warmerdam die Gouden Palm binnenhengelt!