'Eerlijk is eerlijk: we werden wakker met een héél klein katertje, vandaar dat de dag begon in en aan het zwembad. Geen straf, want hier in the Mandarin Oriental komen de poolboys elk half uur een versgeperst fruitsapje brengen, maken ze je zonnebrillenglazen schoon en verstuiven ze desgewenst koel water in je gezicht. Zou ik zomaar aan kunnen wennen.

 
Als 's middags de inmiddels vertrouwde stortbui voorbijkomt zoeken we dekking in de nabijgelegen mall, waar zelfs een Las Vegas-achtig kanaal doorheen loopt, compleet met gondelachtige bootjes. Bizar!
Na de omkleed- & opdofsessie rijden we naar Loewen Cluster op Dempsey Hill, nabij een voormalige nootmuskaatplantage even buiten de stad. Loewen Cluster was tot voor heel kort een compleet vervallen en door lianen en andere planten overwoekerd oud Brits kazernecomplex uit de koloniale tijd, nu opgemopt tot een waardige locatie voor de Chanel-show. Lees: alles aangeveegd en zwartwit geverfd, met gloednieuwe grasperken en een buitenpodium van bamboe.

De show is binnen in een grote barak, en refereert aan Chanels begintijd in Deauville (très chic en jaren tien), aan de koloniale tijd van Singapore (jasjes met hoge boorden, cricketoutfits) en aan de traditionele kleding van de locals (Aziatische weefsels en silhouetten). Uiteraard ontbreken de badpakken, de comfortabele vrijetijdskleren en de luxe avondjurken niet. Bijzondere details: de hakken met touwstructuur en een knoop erin, tasjes in de vorm van een Chanel n°5-fles en oorsieraden aan één oor.

 
Daarna is het feest: opulente buffetten tot waar je maar kijken kunt, een tienkoppige marimbaband die in de open lucht speelt, dansende modellen, maanverlichte palmen en champagneklokkende modepers. Zo'n feest waarin je links Carine Roitfeld ziet, rechts Stella Tennant en vóór je Chanels make-upgoeroe Peter Philips. Zo'n feest waarbij je je in de arm knijpt en je afvraagt: ben ik hier echt? Yep. Ik was er echt.'

Leg, Floor, Human leg, Shoe, Flooring, Foot, Toe, Luggage and bags, Bag, Ankle,

Schoen met geknoopte touwhak

Clothing, Footwear, Leg, Trousers, Outerwear, White, Collar, Style, Street fashion, Uniform,

Chanel cruise goes cricket

Leg, Style, Luggage and bags, Fashion, Street fashion, Fashion show, Snapshot, Bag, Handbag, Foot,

Geen Chanel-show zonder parels

Clothing, Footwear, Leg, Human body, Shoulder, Fashion show, Style, Runway, Street fashion, Dress,

Luchtig speelpakje voor warme dagen

Night, Darkness, Midnight, Toy, Heat, Craft, Creative arts,

Coco lappenpop - met peuk & parels - uit Karls film 'Women Only'

Human body, Shoulder, Hand, Plumbing fixture, Bathroom sink, Sink, Mirror, Waist, Plumbing, Blond,

Wat hadden we aan?
Stropdasjurk van Martin Margiela, oorbellen van Les Néréides, schotelring van onbekende Indiase zilversmid (gekregen van collega van ELLE India), (onzichtbare) schoenen van Gucci.