Sinds het vertrek van Christopher Kane als rechterhand van Donatella bij de jongere lijn van Versace, Versus, is Donatella Versace een nieuw pad ingeslagen. Niet één vaste ontwerper zal haar nu bijstaan, maar een legertje aan labels en designers die komen, én weer gaan. Capsulecollecties en one-offs, dus. Het label dat de onlangs 59 jaar geworden ontwerpster recentelijk in haar gemanicuurde klauwtjes sloeg? Het van oorsprong Parijse merk K-Way, bekend om zijn windbreakers en capuchonjasjes.

Ottavio Missoni is tijdens het hemelvaartweekend op 92-jarige leeftijd overleden >

ROCK ON

Hoewel K-Way eerder al eens in zee ging met Marc Jacobs en A.P.C. zal de collab met Versus niet het formaat van de J.W. Anderson-collectie aannemen. Slechts een jack een een iPad case staan er op het menu. Maar dat zal Donatella er niet van weerhouden deze creaties t.z.t. groots aan te kondigen. Sterker nog, de designer is van plan met Versus alleen nog maar events met live muziek (‘I always connect Versus to rock music, because I love music, I'm a music addict’) te organiseren, in plaats van catwalkshows – waar ze met de lancering van de J.W. Anderson-collectie deze week dus mee start. In New York, want: ‘it was there that Versus was born,’ aldus Donatella. Zet ons alvast aan het denken: welke bekende rockerts zal Donatella hiervoor aan hun (leren) jasje trekken?

Waan je een ware Donatella, zittend op deze ‘futuristic throne’ van The Haas Brothers voor Versace >

Voor de lancering van de K-Way-samenwerking zal Versus bovendien ook de digitale wereld induiken. Donatella is van plan schetsen online te plaatsen, waarop fans en liefhebbers (‘the kids’) hun reactie mogen geven. In onderstaand filmpje vertelt de platinablonde hoofdontwerper je er alles over. Wanneer de K-Way-collectie in de schappen wordt verwacht is nog niet bekend gemaakt.

Oren gespitst (Donatella is niet de meest verstaanbare Italiaanse) en klikken maar...

youtubeView full post on Youtube