Een update in de LVMH versus Hermès-kwestie: hoewel directeur Bernard Arnault ontkent dat LVMH langzaamaan modehuis Hermès probeert over te nemen door geleidelijk steeds meer aandelen te bemachtigen, lijkt Autorité des Marchés Financiers (AMF) ervan overtuigd dat dit wel degelijk aan de hand is. Tegen de wil van de Hermès-familie in. En op oneerlijke wijze. Zo bleek uit een rapport waaruit details in de Franse krant Le Monde werden uitgebracht onder de kop ‘LVMH’s very secret plan’.

LVMH zou al sinds 2001 in stilte haar aandeel in het Franse modehuis aan het vergroten zijn door middel van verschillende aliassen. Niet oké, zo vindt het AMF, want LVMH bracht pas nieuws naar buiten over de aankoop van aandelen in oktober 2010. LVMH ontkent hardnekkig op dubieuze wijze gehandeld te hebben en beschuldigt Hermès op haar beurt al tijden van het voeren van een ‘damning media campaign’ tegen het luxebedrijf.

De handhavingscommissie van het AMF zal nog vóór 31 juli tot een uiteindelijke besluit te komen over een eventuele boete voor LVMH.

Even teruglezen: LVMH's vermeende snode plannen >