Kersverse papa Kanye West zit nimmer stil. Van een gloednieuw en alom bejubeld album tot de geboorte van North West; de bezige bij stoomt flink door. Zijn nieuwste project? Een speciale collectie voor A.P.C.

A.P.C. KANYE
In zijn onthullende interview met W Magazinelees hier Kanye’s meest opmerkelijke quotes – werd al verklapt dat de rapper een mannencollectie voor A.P.C. had ontworpen, met jeans, T-shirts en hoodies, maar nu is er dan een sneak-peek door het Franse merk online geslingerd. Veel van het ontwerp, een simpele jeans zo op het eerste gezicht, is er niet te zien maar op het rode label kun je duidelijk lezen ‘A.P.C. Kanye’. De alleskunner heeft dan schijnbaar ook een dikke vinger in de pap gehad tijdens het ontwerpproces.

‘SO FRESH’
En voor wie denkt dat het net zo’n blamage als zijn twee modecollecties tijdens de Parijse modeweek zal zijn; think again. Volgens Kanye’s goede vriend Travi$ Scott (nu vragen we ons wel af of je iemand met een dollarteken in z’n naam serieus moet nemen) is de lijn 'super fresh’.

Op Instagram laat Scott weten: ‘When I first landed in Paris, Ye brought me to APC headquarters to meet Jean. Seeing this collab come out after many designers tellin’ Ye he couldn’t do shit, is so fresh.

Hoe de samenwerking heeft uitgepakt zie je vanaf 14 juli, wanneer de A.P.C. Kanye-lijn in de (online) rekken hangt.

PS – Minder goed nieuws voor de Nederlandse ontwerpster Monique Collignon. Haar modemerk is officieel failliet verklaard. Silver lining: het lijkt er wel op dat Collignon en haar team nog een doorstart gaan maken.