De vorige grote mode-expositie in het Metropolitan Museum of Art in New York is koud aan de kant en de nieuwe tentoonstelling wordt alweer aangekondigd. Kreeg Vivienne Westwood dit jaar de eer om tentoonstelling PUNK: Chaos to Couture samen te stellen, gooit het Costume Instute het voor 2014 over een heel andere boeg met klassieker Charles James.

 
De nieuwe grote modetentoonstelling – die wordt afgetrapt met evenement der evenementen: het MET Gala – heeft bovendien een extra feestelijk tintje. Want naast dat men zich buigt over de grootste ontwerper in de Amerikaanse geschiedenis, luidt de expositie ook het onlangs compleet gerenoveerde Costume Institute in.

 
Charles James: Beyond Fashionduikt in de carrière van Charles James (1906–1978). Hij staat bekend om zijn bijna architectonische baljurken die hij op zeer kunstige en innovatieve wijze construeerde. Ruim honderd van zijn meest in het oog springende ontwerpen zullen in de tentoonstelling aan bod komen. Maar voor het zo ver is, moet je nog even wachten tot voorjaar 2014.

 
CHARLES JAMES: BEYOND FASHION
Wanneer: 8 mei 2014 t/m 10 augustus 2014
Waar: Metropolitan Museum of Art, New York
Info: www.metmuseum.org

Sssst. Smullen! De modemissers van het afgelopen MET Gala >

Lighting, Gown, Light fixture, Victorian fashion, Formal wear, Interior design, Chandelier, Interior design, Dress, Hall,


Beeld: The Metropolitan Museum of Art / WWD.com