Goed werk heeft nou eenmaal tijd nodig en zo deed Roberto Cavalli er vier jaar over om zijn pennenvrucht Just me! af te leveren. Het resultaat mag er zijn, alleen al als we de cover bekijken. Best een beauty, die jonge Roberto.

ROBERTO'S KINDERTIJD

In zijn memoires neemt de Italiaanse modeontwerper op onthullende wijze zijn traumatische kindertijd in Florence ten tijde van de Tweede Wereldoorlog onder de loep. Zo verhaalt hij over zijn vader die in koelen bloede werd vermoord door Duitse soldaten. Maar er zijn ook genoeg gelukkige momenten te beschrijven, over eerste liefdes en vriendschappen. Natuurlijk speelt mode een grote rol in de memoires. Roberto deelt het verhaal achter zijn mode-imperium: 'My great adventure in the fashion world… the beginning… the first successes… some disappointments… the exciting experiments… the first prints on leather… the stretch jeans… my infinite love for nature…,' zo valt er te lezen op zijn blog. Laten we hopen dat het boek aan iets minder interpunctie onderworpen is.

Gelukkig is Roberto niet te beroerd om ook te vermelden welke sterren hij gekleed en ontkleed heeft. Hij draagt het boek desalniettemin op aan de meest belangrijke vrouwen in zijn leven: zijn eva en ex-vrouw Silvanella, zijn moeder en tante. Over het waarom van zijn memoires laat hij op zijn blog het volgdende weten: 'This book comes from my desire to tell, to share my life and the personal details of my great adventure with you.' En dat alles gelardeerd met genoeg nooit eerder vertoonde foto’s. Smullen! 

Just me! wordt vandaag gepresenteerd in Milaan en is vanaf morgen te koop op robertocavallibook.com

We krijgen er geen genoeg van: Cavalli's hitcocktail >