Bij het horen van ecovriendelijke kleding gingen een paar jaar geleden je modebewuste haren misschien rechtovereind staan, maar vandaag de dag ontwerpen zelfs ontwerpers als Christopher Bailey, Christopher Kane, Erdem, Victoria Beckham en Roland Mouret jurken die zowel een lust voor het oog als lief voor moeder aarde zijn.

GROEN IS HET NIEUWE ZWART
Alle ontwerpers werden door Livia Firth, oprichter van de Green Carpet Challenge (GCC) en vrouw van Colin Firth, gevraagd twee items te ontwerpen die voldoen aan de standaarden van GCC. Firth hoopt zo dat de grote sterren der aarde binnenkort alleen nog maar in duurzame kleding over de rode lopen schrijden en ontwerpers wereldwijd de manier van kledingproductie gaan veranderen.

Bijzonder goede missie, vinden wij. En ook Victoria Beckham, die een little black dress van tule en wol ontwierp voor het project. ‘Ik en mijn team zijn altijd op zoek naar verantwoorde stoffen en het ontwikkelen daarvan. Livia en GCC laten ons zien wat er mogelijk is en dat is enorm inspirerend.’

Een betere tijd had Livia niet kunnen kiezen voor de lancering van de nieuwe collectie. Londen Fashion Week went out with a bang. Tijdens het lanceringsfeestje gisteravond verscheen Mrs. Firth in een zijden Erdem-jurk gemaakt van 100% gerecyclede plastic flesjes. Andere aanwezige wereldverbeteraars waren Sienna Miller, Stella McCartney (bekend om haar ‘vegetarische’ kleding), Anna Wintour, Georgia May Jagger en Poppy Delevingne.

De collectie is vanaf vandaag te koop via net-a-porter.com. Dus waar wacht je op? Buy a dress and save the world! Er gaat namelijk ook nog eens twintig procent van de opbrengst naar RED, een stichting die zich inzet tegen AIDS in Afrika.  

P.S. Net-a-porter is lekker bezig; maandag lanceerden het bedrijf een inspiratie-app genaamd The Netbook, waar je je favoriete net-a-porter-items kan delen met andere gebruikers. Helaas kunnen tot nu toe alleen nog genodigden inloggen op het nieuwe sociale netwerk. Darn.

Amber Valletta en Yoox lanceerden gisteren hun ecovriendelijke collectie Muse & Master >