De carrousel, de liften, de roltrappen, de klok: eigenlijk konden we het bij het zien van Louis Vuittons gloednieuwe decor al raden, Marc Jacobs doet zijn laatste kunstje voor het Franse label. En jawel, daar zagen we dé traan over Marcs wang rollen toen hij zijn laatste rondje deed na de show. Dit was het. De geruchten blijken waar. Marc Jacobs vertrekt bij Louis Vuitton.

‘MARC JACOBS EXITS LOUIS VUITTON!’
Nog geen seconde na de gloednieuwe s/s 2014-show van Vuitton slingerde WWD er dan ook meteen het officiële bericht uit: NEWS ALERT! Jacobs Exits Vuitton To Focus On IPO. Na een wonderlijke 16 jaar legt de ontwerper zijn pen neer bij het Franse label. Zijn contract en dat van z’n zakenpartner Robert Duffy lopen eind dit jaar af bij LVMH. Marc Jacobs en Robert Duffy gaan zich volledige focussen op Jacobs eigen labels.

Helemaal afscheid nemen van LVMH doen ze niet. Het modeconglomeraat bezit een derde deel (Jacobs en Duffy bezitten de andere twee) van Marc Jacobs' eigen labels, en ze plannen om de modemerken uit te breiden en naar de beurs te brengen. Dit moet in de komende drie jaar gaan gebeuren.

Wie Marc Jacobs' enorme voetsporen moet gaan vullen bij Louis Vuitton is nog niet bekend, hoewel het er wel sterk op lijkt dat Nicolas Ghesquière de ultieme frontrunner is. hij verliet vorig jaar Balenciaga, omdat-ie meer creatieve vrijheid wilde.

ELLE's Cécile over Marcs vertrek: 'Het is jammer maar hij stopt op het hoogtepunt en dat is altijd verstandig.'