Binnenkort een gelegenheid die vraagt om een rodeloperwaardige robe? Geen nood. Vivienne Westwood ontwierp er vier voor haar Red Carpet Collection voor Matches Fashion. Samen met de Londen-based webshop brengt de inmiddels 72-jarige ontwerpster een ode aan de invloed van haar oeuvre – van punk tot haute couture – op de mode. Ze liet zich inspireren door haar eigen leven en duikelde de iconische squiggle-print op uit haar allereerste Fashion Week-collectie van 1981. Dus ehh, die japons zijn eigenlijk nu al een stukje modegeschiedenis!

Zien! De highlights van Parijs Fashion Week >

PUNK ROMANCE

De Britse staat bekend om haar punk meets new romantic-stijl met een knipoog naar vervlogen tijden. Denk theatrale, maar übervrouwelijke zandlopersilhouetten en klassieke ontwerpen in een elegant nieuw jasje. 'Mijn kleren geven je de mogelijkheid om jezelf te uiten', aldus de ontwerpster. Ook Matches' Head of Fashion, Natalie Kingham is in haar nopjes, 'de print is iconisch en een briljante vertaling van Vivienne Westwoods signature gowns - glamour met een rebels randje. De collectie biedt onze klanten iets tijdloos en bijzonders.' We couldn't agree more, paar killer heels eronder, de juiste accessoires en klaar.

We moeten nog wel heel eventjes wachten (en sparen), want de prijzen liggen tussen € 2534 en € 3541 en de collectie is pas vanaf 9 oktober verkrijgbaar via matchesfashion.com.

Brekend: Marc Jacobs verlaat Louis Vuitton >