Tommy Hilfiger raakte een tijdje geleden aan de praat met Zooey Deschanel in het huis van een gedeelde vriend, in Californië. Zooey droeg toen een vintage jumpsuit, waarover ze een compliment kreeg van Hilfiger. Van het één kwam het ander en uiteindelijk werden er plannen gemaakt voor het samen ontwikkelen van een capsulecollectie.
 
FASHION FANATIC
Zooey sprong een gat in de lucht: ‘I am a fashion fanatic, and I am always looking for new ways to incorporate vintage, feminine pieces into my own wardrobe […], Tommy and I share many of the same inspirations […]’ Ook Hilfiger was meteen enthousiast: ‘We always try to ascertain whether or not someone is a ‘Tommy girl,’ zei hij, ‘she is the epitome of it.’ De gemaakte plannen werden uitgevoerd en To Tommy, From Zooey was geboren.
 
Zooey Deschanel looking good in Hilfiger tijdens het MET gala >

 
JURKEN
To Tommy, from Zooey bestaat uit, hoe kan het ook anders met Zooey, alleen maar jurken. Zestien stuks om precies te zijn. Allemaal geïnspireerd op de jaren ’60 en vooral in de kleuren rood, wit en blauw. Ieder jurkje geeft de draagster een Twiggy-uitstraling met een flirterige, zoete Zooey/Jess-touch. Grappig: de lieve actrice vernoemde iedere jurk naar een van haar vrienden.
    
Veertien van de zestien jurken zullen 14 april in tweehonderd vestigingen van Macy’s te koop zijn; de hele collectie is vanaf 21 april te koop op Tommy.com en in geselecteerde Tommy-winkels (ook in Nederland). Voor zo'n jurk betaal je tussen de € 134 en € 272.

Smullen! Grammy's 2014: dé jurken >

Sleeve, Shoulder, Standing, Pattern, Joint, Line, Style, Fashion illustration, Organ, Magenta,