Viktor Horsting en Rolf Snoeren creëerden zelfs twee lijnen voor het Oostenrijkse kristallenmerk; Velvet Rock en Frozen Crystal. Items uit eerstgenoemde bevatten stenen die gecoat zijn met vilt. Niet geheel toevallig; het duo opende begin dit jaar een eigen Parijse flagshipstore waarvan het interieur volledig bekleed is met grijs vilt.

Volgens Nadja Swarovski, een member van de raad van bestuur van het merk, haalden de heren Team Swarovski flink uit hun comfort zone. ‘Het kostte eindeloos veel pogingen om precies de juiste kleur grijs te vinden die Viktor en Rolf wilden, maar het resultaat is sensationeel,’ laat ze aan WWD weten.

Zien! Viktor & Rolf in hun jonge jaren >

VELVET ROCK SCISSORS
Beide lijnen worden omschreven als simpel en grafisch en bevatten oorbellen, armbanden, chokers en ringen. Viktor & Rolf-stijl. Want wat dacht u van een ring die een hele vinger bedekt? ‘Je hebt een zeker gevoel voor ironie nodig,’ verklaart Viktor de collectie. Rolf vult aan dat hij Joan As Police Woman (een Amerikaanse indierockzangeres, red.) in zijn hoofd had als de ideale drager van de creaties. ‘Google haar, ze is de coolste vrouw op deze planeet.’

Tijdens Viktor & Rolfs Parijs Fashion Week-show aanstaande zaterdag zullen de sieraden uit de Velvet Rock-collectie officieel worden gelanceerd.

Je moeder op de catwalk - de meest opmerkelijke show van Parijs tot nu toe >