Raf Simons trad in de voetsporen van Karl Lagerfeld en Valentino door de deuren van het atelier van Huize Dior te openen voor een cameraploeg. Het resultaat: Dior et Moi, een rolprent waarin Raf Simons wordt gevolgd in de aanloop naar zijn allereerste collectie voor het Franse modehuis: haute couture s/s 2014.

THIS IS WHERE THE MAGIC HAPPENS
In Dior et moi is een grote rol weggelegd voor het team achter de frontman – door Simons zijn ‘dedicated, charming, and often humorous group of collaborators genoemd. LA Times bestempelde de manier waarop de docu een ode brengt aan de naaisters van het atelier, die in de korte periode van acht weken Simons bijstaan met het verrichten van noeste arbeid, onlangs als ‘magisch’. Dus dat belooft wat.

Wat je niet ziet: zó gaat het er ECHT aan toe @ Parijs streetstyle >

Regisseur van dienst is de Franse filmmaker Frédéric Tcheng, die je wellicht al kent van The eye has to travel, de docu over wijlen Diana Vreeland, en zijn werk als co-producer van Valentino: the last Emperor. Op 17 april wordt Dior et Moi op het Tribeca Film Festival, als onderdeel van de World Documentary-competitie, vertoond aan een select publiek, maar daarna is-ie ongetwijfeld snel in Nederland te zien danwel te koop.

DIT stuurde Raf Simons afgelopen Parijs Fashion Week nog de catwalk op >