Lijstjes, we houden ervan. Dit keer somt The Hollywood Reporter de namen op van dé power stilisten van Hollywood. Dit jaar aan de top? Elizabeth Stewart.

HOLLYWOODS HEETSTEN
De grande dame van de Hollywoodmode kan oa Cate Blanchett, Sandra Bullock, Julia Roberts, Jessica Chastain en Amanda Seyfried tot haar cliënten rekenen en weet immer de mooiste jurken vers van de catwalk op de rode loper te krijgen. Elizabeth wordt op de voet gevolgd door Petra Flannery, die de kledingkasten vult van sterren als Amy Adams, Emma Stone, Claire Danes en Zoe Saldana.

HET JAAR VAN DE NIEUWKOMERS
De top drie wordt afgemaakt door nieuwkomer in de lijst Micaela Erlanger. De jonge stilist zorgde dit jaar voor een enorme spurt in alle modelijstjes door voor mindblowing rodelopermomenten voor haar kersverse klant Lupita Nyong’o te zorgen. Ze werd aan de Oscar-winnende actrice voorgesteld door een andere bekende klant, Downton-actrice Michelle Dockery, en het bleek een modematch van jewelste.

Van die babyblauwe Prada-jurk tijdens de Oscars tot Lupita’s prachtige Miu Miu-campagne (jup, Erlanger zorgde ervoor dat de donkere schone die kreeg); dit is er één om in de smiezen te houden.  

Verder op de Top 25 Power Stylist-lijst? Grote namen als Rachel Zoe (6), Kate Young (11) en Penny Lovell (12). De volledige top 25 kun je bekijken op hollywoodreporter.com.

Jammer: Kristen Stewart komt toch niet in actie voor Nike >