Na grote retailnamen als Zara en Wehkamp, stopt nu ook kledingmerk McGregor – dat voorheen op de Te Bontlijst stond (de zwarte lijst van Bont voor Dieren) – met het verkopen van echt bont. Zo laat Bont voor Dieren vanochtend weten. Het Nederlandse bedrijf zal geen producten met echt bont meer inkopen en heeft de Bontvrijverklaring van de dierenbeschermingsorganisatie ondertekend.

Amsterdamse nachtclub Jimmy Woo weigert bontdragers >

‘Veel bewuste consumenten hechten waarde aan een duidelijk signaal tegen het toenemende gebruik van bont in kleding,’ laat Caroline Pluym, fashion campaigner van Bont voor Dieren weten. 'Wij zijn blij dat onze acties tegen bontverkopende bedrijven succesvol zijn.’

LANGE WEG TE GAAN
Er is wel een 'maar'. Het merk Gaastra, dat onder het moederbedrijf McGregor Fashion valt, blijft wél bont gebruiken om zo de internationale concurrentiepositie niet in gevaar te brengen. Wel geeft McGregor aan zich hard te willen maken voor een algemeen importverbod op bont om ‘een gelijk speelveld te realiseren’. Iets wat alleen bereikt kan worden als de overheid op grotere schaal daarop actie onderneemt. Aldus Jan Paul ten Hoopen, algemeen directeur van McGregor.

Waarom je nu echt geen bont meer kunt dragen >