Begin deze maand was daar de First Kiss-video die com-pleet viral ging. Het concept? 10 koppels die elkaar voor het eerst zagen werden gevraagd om voor het eerst met elkaar te zoenen. Ongemakkelijkheid ten top, maar het internet viel in katzwijm voor het filmpje en een viral hit was geboren.

14.000 PROCENT!
Slimme zet van de makers, want pas een paar dagen daarna werd bekend dat het niet zomaar een lief onderzoek was, maar dat het om een reclamefilmpje ging. Het merk erachter? Wren, een modelabel uit Los Angeles. Nu blijkt de video nog genialer dan wel al dachten, want de kussers hebber voor een omzetstijging van 14.000 procent gezorgd. 14.000 procent!!

DE SUCCESFORMULE
Melissa Coker, de vrouw achter het merk, legt aan Business Insider India uit dat deze strategie volgens haar zo succesvol is gebleken omdat er geen groot bord met ‘koop dit!’ aan de video hing. Het moest gewoon een aandoenlijk filmpje worden die mensen zouden willen delen.

En dat hebben ze gedaan. First Kiss heeft inmiddels zo’n 71 miljoen views en talloze reacties verworven. Zo’n vier keer Nederland zeg maar. Wow.

youtubeView full post on Youtube