De geruchten deden al de ronde, maar nu blijken ze op waarheid gebaseerd. Het luxe modelabel van Charles James, één van de grootste ontwerpers uit de geschiedenis en bekend om zijn bijna architectonische baljurken, krijgt een revival. ‘Charles James was one of the most incredible couturiers in the history of fashion and this label deserves to be a household name in the same ranks as Chanel, Dior and Oscar de la Renta,’ heeft vermogend filmproducer Harvey Weinstein, de nieuwe licentiehouder én potentiele koper van het label, vandaag laten weten. 

AMERICA'S FIRST COUTURIER
De van oorsprong Britse Charles James maakte met zijn pragmatische couture-ontwerpen furore in het Amerika van de jaren veertig. Vooral zijn ‘taxi dress’ is wereldberoemd, een jurk die onderweg naar een event gemakkelijk op de achterbank van de taxi kon worden aangetrokken.

Weinsteins echtgenote, ontwerpster Georgina Chapman (juist: designer voor Marchesa – ook bekend om haar rodeloperjurken), zal de rol van creatief consultant voor het label op zich nemen. ‘Charles James designs and gowns took everyone's breath away at the Met Ball,’ laat ze weten. ‘He's long been an inspiration to me and everyone at Marchesa. We're thrilled to bring the spirit and style of Charles James back into the fashion marketplace.’

Hoe, wat, wanneer? Daarover wijdt het stel nog niet uit. Wel is verklapt dat de MET-expositie van Charles James mogelijk ook naar andere steden in de wereld zal reizen. Amsterdam houdt zich warm aanbevolen, zullen we maar zeggen.

Zien! Dit waren De Jurken van het MET Gala 2014 >