Vanaf dit jaar wordt Lichting – een groep zeer getalenteerde modestudenten – namelijk ondersteund door V&D.  

SPECIALE COLLECTIE
Dat betekent niet alleen dat de immer spectaculaire show van Lichting tijdens Amsterdam Fashion Week door V&D gesteund wordt, maar ook dat er een capsulecollectie van de uiteindelijke winnaar in de rekken van een aantal V&D-filialen komt te hangen.

Op vrijdag 11 juli vindt tijdens de Mercedes-Benz Fashion Week Amsterdam de Lichting-show plaats, waarbij de veertien beste afgestudeerde modetalententen van zeven Nederlandse modeopleidingen hun eindexamencollecties de catwalk opsturen. De winnaar krijgt dit jaar ook de V&D Talent Award in handen gedrukt en mag daarna met professioneel advies en begeleiding aan een modecollectie gaan werken.

Vorig jaar spraken we nog met deze Lichting-winnaar >

JONG TALENT
Het warenhuis kijkt nu al uit naar de samenwerking:

V&D richt zich de komende jaren op het stimuleren van jong talent in de fashion industrie. Als echt Nederlands bedrijf bieden wij graag een podium voor de top van de Nederlandse ontwerpopleidingen. Wij zijn er dan ook erg trots op om onze naam voor langere tijd aan Lichting te verbinden.’

In het voorjaar van 2015 kun je de capsulecollectie van de Lichting-winnaar shoppen. Nog even geduld dus. Kijk voor meer info op www.lichting.nl en www.vd.nl.

Over designerwaar gesproken; zo herken je een nepperd >