Het verhaal achter Rihanna’s CFDA-jurk (+ oh hemel, er is een twerkvideo)

Hiphop heeft nu officieel de modewereld overgenomen.

Meest gelezen

Betekent dit definitief de ondergang van de modewereld zoals we die kenden?

RIHANNA ZET DE MODEWERELD OP Z’N KOP
Rihanna is op het moment trending. En niet omdat ze gisteren dé meest prestigieuze mode-award voor een beroemdheid binnenhengelde, neen. Ze is trending omdat ze naakt – nou ja, bijna dan – bij dé mode-Oscars verscheen.

De jonge ontwerper Adam Selman, met wie RiRi al jaren samenwerkt, maakte voor de gelegenheid een jurk van 216.000 Swarovski kristallen. Zonder onderjurk. En zonder beha.

Advertisement - Continue Reading Below

Kortom: Rihanna stond eigenlijk gewoon naakt voor de flitsende camera’s. Is het een reactie op de nipple ban van Instagram? Waarschijnlijk. Maar zoals Rihanna tijdens haar bedankspeech vertelde, het is vooral een dikke vinger naar iedereen die haar niet laat dragen wat ze wil:

Growing up I didn't have a lot of access to fashion. But as far as I could remember, fashion has always been my defense mechanism. Even as a child I remember thinking, 'She can beat me, but she cannot beat my outfit.' And to this day I mean, that is how I think about it. I can compensate for all my weaknesses with my fashion. And so really, you really can.

Meest gelezen

HIPHOP IS HOT
Nu zouden wij met zo’n lijf ook het liefst altijd in bikini willen lopen, maar er is een tijd en plaats voor alles. Zo dachten we tenminste. Want waar Anna Wintour Rihanna soms nog op de vingers tikte voor haar gewaagde keuzes tijdens mode-events, lijkt zelfs zij nu definitief overstag te zijn gegaan. Om nog maar niet eens te reppen over die andere hiphop-artiest en ‘vriend’ die ze onlangs eeuwige modeglorie gaf (Kanye, kuch) met een coverspread.

Simpel gezegd: hiphop is hot. En het verkoopt.

DE TWERKVIDEO! DE TWERKVIDEO!
En wat verkoopt, omarmen we. Zo is het nu eenmaal. Zelfs als Rihanna in haar nakende CFDA-jurk begint te twerken (TWERKEN!) kan ze van de modewereld rekenen op oorverdovend applaus. Toch knap.