Ben Westwood – zoon van Vivienne inderdaad – heeft grote plannen om de WikiLeaks-oprichter mee te laten lopen in zijn Clint Eastwood-geïnspireerde show. De reden? Westwood doet het aan Daily Mail uit de doeken: ‘Julian's been in the embassy for two years and it's important that he doesn't slip into obscurity. I want to highlight Julian Assange's plight. What happened to him is totally unfair.’

THE GOOD THE BAD AND THE UGLY
De designer ontwierp de kleding niet speciaal met Assange in zijn hoofd, maar met de film The Good, The Bad And The Ugly. Wel weet hij zeker dat hij Assange zo ver gaat krijgen het aan te trekken. ‘I don't see why he wouldn't do it - after all he needs publicity for his case,’ laat hij Telegraph weten.

Saillant detail: als alles doorgaat zal de show plaatsvinden in Assange’s huidige verblijfplek, de Ecuadoriaanse ambassade in het Londense Knightsbridge, waardoor het eerder een presentatie met borrel zal worden dan een reguliere catwalkshow. Maar mogelijk mét livestream. En naar verluidt zitten George Clooney en zijn verloode Amal Alamuddin, die als advocate betrokken is bij Assange’s defence team, sowieso op de eerste rij.

Moeders Westwood sprong eerder al in de bres voor Julian Assange >