Voor ELLE juli (nu in de winkel!) fotografeerde modeblogger en fotograaf Sabrina Meijer de serie 'Waar gaat dat heen?', boordevol doelgerichte inpaktips per trip en bestemming. Maar ze is de slechtste niet: met ELLE.nl deelt ze ook nog graag wat know-how op inpakgebied. Lees en leer.

> Neem in plaats van een dikke trui iets van kasjmier mee. Dat neemt minder ruimte in beslag en is minstens zo warm.

> Neem te allen tijde een wit katoenen overhemd mee (of leen die van je vriend!). Past overal bij (zonder te overdrijven) en is lekker voor over je bikini wanneer je een ijsje gaat halen, maar ook goed voor 's avonds.
 
> Neem sowieso rauwe kokosolie mee. Er is geen multifunctioneler product – buiten misschien het witte overhemd – op de wereld te bekennen. Ik haal er onder andere mijn make-up mee af, gebruik het als bodylotion, om Nederlands fly-away haar mee weg te werken, als haarmasker, tegen droge lippen, etc. Daarnaast schijnt het goed te werken wanneer je verbrand bent.

> Rol je kleding op in plaats van het te vouwen. Hierdoor past er meer in je koffer en – believe it or not – zo veroorzaak je zo min mogelijk kreukels. Dat ene zomerjurkje toch in de kreukels geraakt? Je krijgt het weer glad door in je hotelkamer de hete douche (met dichte badkamerdeur) enkele minuten aan te zetten en je jurkje aan een hanger aan de gordijnrails te laten hangen.
 
> Stal alles uit wat je mee wil nemen en halveer wanneer je klaar bent. Een drastische maatregel, maar zeker effectief en wedden dat je nog steeds genoeg bij je hebt?

> Maak een checklist. Ik vergeet bijvoorbeeld nogal eens een pyjama, maar vaak is het wel zo handig om er eentje mee te nemen.

> Zelf pak ik schoenen vaak pas als laatste in, maar het is efficiënter om ze juist als eerste in je koffer te doen. Leg ze zo plat mogelijk op de bodem naast elkaar en vul alle gaatjes met onderbroeken, bikini's en opgerolde tops.

> Mocht je voor een écht grote koffer gaan, pak dan alles per categorie in, in kleinere tassen (of vakken, als je koffer die heeft). Zo hoef je op de plaats van bestemming je koffer niet overhoop te halen om dat ene bikinibroekje te vinden.

Kijk voor meer vakantie-outfittips op afterDRK.com en dus in het julinummer van ELLE.

Heb jij eigenlijk al een goeie zomerjurk in de kast hangen? >

Brown, Comfort, Knee, Bag, Tan, Beige, Linens, Fashion design, Boot, Sandal,