We kondigden het al aan: Neerlands trots Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin willen meer dan alleen een sieraden- en parfumlijn. Een heus lifestyle-imperium moest het worden. En een nieuwe stap in die richting is gezet. Mogen we u voorstellen: Inez & Vinoodh, de jeanscollectie.

Wij zijn nu al fan, want met flink wat vlieguren als topmodefotografen hebben Inez en Vinoodh inmiddels heus een goede kijk op kleding. Bovendien leven de twee praktisch in jeans, dus we kunnen wel spreken van een niet meer dan logische keuze.

Voor hun blauwe baby’s gingen ze de samenwerking aan met cultjeanslabel Frame Denim en creëerden een damesmodel – the Inez – en een mannenbroek – the Vinoodh.‘The Inez is my idea of the perfect, classic jean, laat Van Lamsweerde exclusief aan Style.com weten vanuit haar studio in New York. 'It’s slightly higher in the back of the waist and lower in the front because I love low-waisted jeans, but every time I’m shooting, I sit down on a box to get a different angle, and they fall so low. Everyone’s behind you and you’re completely exposed!’ Kijk, ervaringsdeskundigheid, daar houden we van.

VAN FREJA TOT LARA
Ze belooft bovendien dat ‘de Inez’ met ieder lichaamstype een match is. ‘From Freja Beha Erichssen to Lara Stone.’ En laten we hopen ook voor Lara Stone . Natúúrlijk nam het echtpaar de fotografieklus voor het campagnebeeld voor eigen rekening, en dit keer ook als model. Dat had nogal wat voeten in aarde. ‘Shooting your own product is kind of frightening (…) it was definitely one of the scariest days.’ Aldus Van Lamsweerde. Bekijk een eerste foto van het eindresultaat hieronder.

Wel in voor een Inez? Of een Vinoodh voor je wederhelft? Dan hoef je gelukkig niet, net zoals bij hun sieradenlijn, diep in de buidel te tasten. De broekjes gaan in de komende weken voor zo’n € 161 over de (digitale) toonbank van Barneys, Colette en Net-a-Porter.

In één klap klaar voor de hitte: 16 zomerjurken onder de honderd piek >

Human, Brown, Textile, Jeans, Denim, Beauty, Comfort, Thigh, Linens, Model,