Dat op zich is al een gewaagde keuze van de makers in kwestie, maar helemaal met de wereldwijd in het nieuws gebrachte groepsverkrachting in 2012 in Delhi, waarbij de 23-jarige studente Nirbhaya overleed aan het letsel dat zij aan dat geweld overhield, in het achterhoofd.

Die moord had toen veel protesten en demonstranties tot gevolg, om de Indiase overheid strengere anti-verkrachtingswetten te laten invoeren. Vier mannen werden uiteindelijk ter dood veroordeeld. Een vijfde zit zijn straf uit.

VEEL KRITIEK
Vooral op social media wordt veel kritiek geuit over de heftige fotoserie, oa door de bekende Bollywood-regisseur Vishal Dadlani en -actrice Amrita Puri.

De fotograaf in kwestie, Raj Shetye, die volgens de BBC met de shoot naar eigen zeggen ‘just a depiction of the situation of women in our country’ wilde laten zien, werd eerder door Buzzfeed nog als volgt gequote:

 ‘The aim is to create art that will gather some reaction in society. (…) At least the work I did is so impactful that I'm able to shed some light on this. I don't feel happy, but it makes me feel satisfied.’

Maar later verwijderde hij toch de foto’s (die hij overigens alleen gebruikte voor zijn eigen portfolio en dus niet, ondanks de grote modelabels die worden gedragen in de shoot, voor commerciële doeleinden) van zijn website. Op de website van The Times of India zijn ze wel nog te zien.

Voor sommigen misschien ook schokkend: de nakende back selfies van celebs >