Zara ligt flink onder vuur vanwege een ontwerp. Onlangs moest de retailer al een shirt uit de rekken halen waarop stond ‘white is the new black’ (zie hieronder), maar nu is het weer raak.

Finger, Hairstyle, Skin, Sleeve, Shoulder, Joint, Neck, Wrist, Blond, Thumb,

Een blauw-witgestreepte pyjama voor kinderen waarop een gele ster staat is vandaag het gesprek van de dag. Want het ontwerp, zo vinden velen, doet erg denken aan het uniform dat Joodse gevangenen moesten dragen in de concentratiekampen, en wat ook in de film The Boy in the Striped Pyjamas duidelijk te zien is:

Blue, Product, Sleeve, White, Clothes hanger, Aqua, Baby & toddler clothing, Teal, Electric blue, Azure,

De kritiek op de gestreepte ‘sheriff’ pyjama, die voor kinderen van drie maanden tot drie jaar bedoeld is, was niet van de lucht op social media en Zara heeft het ontwerp nu teruggehaald. Ook bood de modeketen haar excuses aan:
 
'The item in question has now been removed from all Zara stores and Zara.com.The garment was inspired by the classic Western films, but we now recognise that the design could be seen as insensitive and apologise sincerely for any offence caused to our customers.'

In 2007 haalde Zara zich trouwens ook al de woede van velen op de nek, toen ze een tas in de collectie hadden waarop een print stond met een hakenkruis.