Dat je daadwerkelijk iets bereikt met het winnen van die inmiddels felbegeerde H&M Design Award blijkt wel uit de 24-jarige Fransman Eddy Anemian, die er eerder dit jaar met de prijs vandoor ging.

Voor wie het gemist heeft: dit ontwerptalent bracht vorige week nog een technisch supersterke (én in één week praktisch uitverkochte) H&M-capsulecollectie uit en is ondertussen even gestrikt door modehuis Dior. En laten we vooral niet vergeten dat Neerlands talent Henriëtte Titanus tijdens diezelfde editie de publieksprijs in de wacht sleepte, waarmee ze een stage bij ontwerper (en jurylid H&M Design Award 2014) Erdem in Londen won.

WIE WORDT DE NIEUWE EDDY?
Eddy Anemians briljante collectie is nog niet uitverkocht of de nieuwe zoektocht is dus alweer gestart. Op het moment zijn de 24 semifinalisten bekend gemaakt, inclusief de Nederlandse Yiyu Chen, afkomstig van de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. (Bekijk hier de volledige lijst genomineerden.)

In januari weten we welke titelhouder een hebberigmakende collectie voor de Zweedse modeketen mag gaan ontwerpen, een bedrag van € 50.000 in de zak mag stoppen én zijn/haar eigen show tijdens Stockholm Fashion Week krijgt.

Ondertussen kun jij nu nog één van de mooiste H&M-designerstukken van het jaar scoren! >