Een beetje valsspelen op zijn tijd kan helemaal geen kwaad. Ten minste, dat vinden wij en onze Amerikaanse collega's gelukkig ook. Zij stelden een handige lijst op met acht razendslimme stylingtrucs om langere stelten te faken die we natuurlijk maar wat graag met je delen:

1. Show je enkels

Draag een cropped jeans met laarsjes tot net onder je enkels. Bonus: creëer extra lengte door te kiezen voor een nude exemplaar dat net onder het smalste deel van je enkel stopt en mooi aansluit.

Street fashion, Jeans, Fashion, Clothing, Yellow, Denim, Footwear, Snapshot, Shoulder, Outerwear, pinterest
Getty Images

2. A-lijn

Een A-lijn rok tot de knie of nog nèt een tikkie langer werkt, door het silhouet, ook heel flatterend voor je stelten.

Street fashion, Clothing, Fashion, Plaid, Snapshot, Fashion model, Eyewear, Sunglasses, Outerwear, Design, pinterest
Getty Images

3. Pret-a-proporties

Draag oversized items in plaats van strakke mini's of – nooit oké – leggings. Denk bijvoorbeeld aan een kokerrok met een oversized overhemd of losse top. Door een chunky trui lijken je benen in verhouding ook wat slanker.

4. Losjes

Combineer een wijd uitlopende broek met platforms en hup, je plakt zo 15 centimeter aan je benen. Idealiter is je broek lang en wijd genoeg om helemaal over je schoenen te vallen, je wilt natuurlijk niet laten zien dat je valsspeelt.

Yellow, Clothing, Street fashion, Fashion, Outerwear, Snapshot, Footwear, Dress, Costume, Photography, pinterest
Getty Images

5. Hoog water

Pantalons met een hoge taille zijn niet voor niets weer populair, ze zijn gewoon enorm flatteus. Mits je voor het juiste model kiest natuurlijk. Ga voor een exemplaar dat bovenaan wat ruimer valt, smal toeloopt bij je enkels en iéts korter is.

6. Oversized

Het gaat misschien tegen je gevoel in, maar als je je benen slanker wilt laten lijken is het slim om een wijder model broek te kopen. Boyfriend jeans met hakken werken ook niet voor niets zo goed.

Blue, Footwear, Shoe, Jeans, Clothing, Denim, Leg, Street fashion, High heels, Ankle, pinterest
Getty Images

7. Hoge taille

Kies een broek met een hogere taille. Door je taille te verlengen lijken je benen in verhouding óók langer, zo simpel is het.

8. Geen hakken

We horen je denken, 'wat?' Maar echt, flatforms werken óók. Juist omdat ze wat grover zijn benadrukken ze je smalle enkels, al helemaal in combinatie met een tikkie kortere rok of jurk.

5 simpele stylingtips waar moderedacteuren bij zwéren >

Bron: ELLE.com

Van: ELLE US