8 slimme stylingtrucs om je benen langer én slanker te laten lijken

En je hoeft er niet eens voor te sporten.

Meest gelezen

Een beetje valsspelen op zijn tijd kan helemaal geen kwaad. Ten minste, dat vinden wij en onze Amerikaanse collega's gelukkig ook. Zij stelden een handige lijst op met acht razendslimme stylingtrucs om slankere stelten te faken die we natuurlijk maar wat graag met je delen:

1. SHOW JE ENKELSDraag een cropped jeans met laarsjes tot net onder je enkels. Bonus: creëer extra lengte door te kiezen voor een nude exemplaar dat net onder het smalste deel van je enkel stopt en mooi aansluit.

Advertisement - Continue Reading Below

2. A-LIJNEen A-lijn rok tot de knie of nog nèt een tikkie langer werkt, door het silhouet, ook heel flatterend voor je stelten.

Meest gelezen

3. PRET-A-PROPORTIESDraag oversized items in plaats van strakke mini's of – nooit oké – leggings. Denk bijvoorbeeld aan een kokerrok met een oversized overhemd of losse top. Door een chunky trui lijken je benen in verhouding ook direct slanker.

4. LOSJESCombineer een wijd uitlopende broek met platforms en hup, je plakt zo 15 centimeter aan je benen. Idealiter is je broek lang en wijd genoeg om helemaal over je schoenen te vallen, je wilt natuurlijk niet laten zien dat je valsspeelt.

5. HOOG WATERPantalons met een hoge taille zijn niet voor niets weer populair, ze zijn gewoon enorm flatteus. Mits je voor het juiste model kiest natuurlijk. Ga voor een exemplaar dat bovenaan wat ruimer valt, smal toeloopt bij je enkels en iéts korter is.

6. OVERSIZEDHet gaat misschien tegen je gevoel in, maar als je je benen slanker wilt laten lijken is het slim om een wijder model broek te kopen. Boyfriend jeans met hakken werken ook niet voor niets zo goed.

Hoge taille, losjes én een tikkie oversized

7. HOGE TAILLEKies een broek met een hogere taille. Door je taille te verlengen lijken je benen in verhouding óók langer, zo simpel is het.

8. GEEN HAKKENWe horen je denken, 'wat?' Maar echt, flatforms werken óók om je stelten langer en slanker te laten ogen. Juist omdat ze wat grover zijn benadrukken ze je smalle enkels, al helemaal in combinatie met een tikkie kortere rok of jurk.

5 super simpele stylingtips waar moderedacteuren bij zwéren >

Bron: ELLE.com