Meer dan dertig jaar werkte hij voor zijn eigen modelabel, maar de designer geeft er nu de brui aan, weet WWD te melden.

‘We recognize the contribution, vision, and talent of Mr. Rucci, and wish him well,’ is de reactie van Joey Laurenti, CEO van het bedrijf. Maar over het hoe en waarom van Rucci's vertrek wordt met maar weinig woorden gerept. De designer zou andere creatieve doelen gaan najagen...

‘I have great expectations for the future,’ laat de designer WWD wel nog weten. ‘I can’t wait to take the next step, and I wish everyone at the company well.'

De pre-fall en fall 2015-collecties van het merk zullen, zo kondigt men aan, ‘in huis’ worden ontworpen, dus door het bestaande ontwerpteam. Maar er zal wel al een start worden gemaakt met de zoektocht naar de juiste opvolger van Rucci. Die staat meteen de schone taak te wachten de Resort 2016-collectie op zich te nemen.

Rucci staat vooral bekend om zijn chique minimalisme. Bekend is wel dat het het modehuis, ondanks een trouwe fanbase, financieel niet altijd voor de wind ging. Iets waar Rucci hard aan werkte door oa een nieuwe CEO aan te stellen, te investeren in winkels en zelfs de gerenommeerde fotograaf Steven Meisel te charteren voor zijn eerste grote advertentiecampagne.

Ook deze ontwerper kondigde onlangs, na slechts anderhalf jaar, zijn vertrek aan >

Dress shirt, Suit trousers, Collar, Standing, Coat, Formal wear, Suit, Blazer, Tuxedo, White-collar worker,