Al sinds 1987 – vlak na de grote aidsepidemie in de vroege jaren tachtig – wordt er elk jaar op 1 december de Wereld Aids Dag gehouden. Dit jaar doet ook Victoria Beckham haar duit in het zakje met een T-shirt waarvan alle opbrengsten naar het Joint United Nations Programme voor aids gaan.

Dat is een van de eerste concrete acties die Victoria Beckham doet als ambassadeur van de UNAIDS-campagne van de Verenigde Naties – zie hier nog even Beckhams speech die ze een paar maanden geleden gaf.

Het T-shirt zelf? Dat is simpel gehouden – een wit shirt met het symbolische aidsstrikje – en ligt voor een bescheiden prijs van € 110 in de schappen (in acht genomen dat een Victoria Beckham-stuk normaal gesproken richting de € 1000 gaat). Bovendien: álle opbrengsten gaan dus naar het goede doel, dus  in die zin is het gewoon een mooi extraatje bovenop het doneren van € 110, dachten we zo.
 

Sleeve, Text, Shoulder, Style, T-shirt, Font, Beauty, Photo caption, Screenshot, Active shirt,

Je vindt het shirt straks in deze webshop en als je in Londen bent kun je langswippen langs Victoria Beckhams gloednieuwe flagshipstore (waarvan ze zelf de opening miste voor die ene VN-speech).

Deze voetballer lanceert, in de voetsporen van David Beckham, nu óók een onderbroekenlijn >