Zien: de collectie van Lichting 2014-winnaar Bastian Visch

Hij is hier!

Meest gelezen

Afgelopen Amsterdam Fashion Week werd Bastian Visch tot beste modestudent van Nederland uitgeroepen. Althans, volgens Lichting 2014, de jaarlijkse poule waarin de beste modestudenten van eigen bodem strijden voor de winst.

En die winst behelst een geldcheque plús een plekje in de schappen van V&D. Visch z’n collectie, Light Studies, is bijna klaar voor de verkoop en ligt vanaf 3 maart in de winkel. (De collectie is ook verkrijgbaar via vd.nl/bastianvisch.) Voor een heel schappelijke prijs, ook: truien zijn rond de € 40, T-shirts heb je voor ongeveer € 30 en bomberjacks en blazers gaan over de toonbank voor om en nabij de € 120.

Advertisement - Continue Reading Below

Visch liet zich voor de collectie inspireren door religie, verschillen en overeenkomsten tussen subculturen en ethniciteiten én hij speelde met lichtinval. Visch: ‘Door gebruik te maken van lichtgevoelige emulsies is lichtinval op stof permanent gemaakt. Van veraf lijken de stoffen dik, gewatteerd, en geplooid te zijn, maar dat is optisch bedrog. Fotografie en lichtinval dragen bij aan de bijzondere prints en dat mooie effect.’

Meest gelezen

Waarvan hieronder akte.

 
Ondertussen: welke modestudent mag straks zijn waar in de H&M-schappen leggen? >