Haute couturier word je niet zomaar, dat weet inmiddels ook de Franse ontwerper Alexandre Vauthier. Maar gisteren is déze ontwerper officieel benoemd tot couturier door het Franse Ministerie van Industrie.

ZO WORD JE COUTURIER: IN VOGELVLUCHT
De Chambre Syndicale de la Haute Couture (opgericht in 1973) wordt bestuurd door – hou je vast – The Fédération Française de la Couture, du Prêt-à-Porter des Couturiers et des Créateurs de Mode. Deze Franse Federatie, met aan het hoofd Ralph Toledano, beoordeelt jaarlijks de officiële couturehuizen en laat in overleg met het Franse Ministerie van Industrie nieuwe leden toe. Na vijf jaar ‘lidmaatschap’ mag een ontwerper zich vervolgens officieel haute couturier noemen.

Zo, dan hebben we het officiële gedeelte achter de rug. Alexandre Vauthier is nu dus volwaardig lid en mag zich nu tot het rijtje grootmeesters als Christian Dior, Jean Paul Gaultier, Giorgio Armani en Viktor & Rolf rekenen.

Neerlands ontwerptalent Iris van Herpen is gastlid van de Chambre Syndicale de la Haute Couture >

WIE IS ALEXANDRE VAUTHIER?
De in 1971 geboren Franse ontwerper studeerde in 1994 af aan de prestigieuze Franse privéschool voor mode: ESMOD (École supérieure des arts et techniques de la mode) in Parijs. Na zijn studie startte hij zijn loopbaan bij Thierry Mugler, na vier jaar verliet hij het modehuis voor Jean Paul Gaultier waar hij acht jaar lang studio director van de couturecollectie was. In 2009 lanceerde Vauthier zijn eigen lijn. Celebrity’s als Beyoncé en Rihanna zijn fan van zijn werk.

Félicitations!

Yellow, Style, Formal wear, Amber, Fashion accessory, Curtain, High heels, Fashion model, Fashion, Sandal,


 
Rihanna in Alexandre Vauthier Haute Couture a/w 2014 - foto: Getty Images