Sportswear wordt al lang niet meer alleen gedragen in de sportschool of tijdens je dagelijkse rondje hardlopen (check trouwens even deze redenen waarom je daarmee nú moet beginnen). Ontwerpers als Alexander Wang en Y-3 zorgen de afgelopen jaren voor een revival van modieuze sportswear in het straatbeeld. Maar ook op en top sportmerken flirten met high fashion, zoals Nike en Adidas.

Nieuw in het rijtje is Champion Athleticwear. Het Amerikaanse sportswearlabel heeft de hulp ingeroepen van drie modeontwerpers – Timo Weiland (New York), Craig Green (Londen) en Wood Wood (Kopenhagen) – om een capsulecollectie te ontwerpen, gebaseerd op het erfgoed van het label.

Het resultaat? De Champion Select Collection – die ook nog eens exclusief ontwikkeld is voor de Amerikaanse winkelketen Urban Outfitters. De collectie bestaat uit sportieve looks voor zowel dames als heren, geïnspireerd op de eigen herinneringen van de ontwerpers aan het iconische merk Champion.

ONLY FOR URBAN OUTFITTERS
De Champion Select Collection zal vanaf 26 januari exclusief verkrijgbaar zijn bij Urban Outfitters in Amerika en Canada, maar ook online via www.urbanoutfitters.com

Bekijk hieronder onze favoriete looks uit de collectie, geshowd door de Nederlandse Imaan Hammam en mede-model Luka Sabbat. Devyn Galindo schoot de beelden van Champions Select Collection.

Skin, Shoulder, Joint, Comfort, Elbow, Beauty, Black hair, Muscle, Youth, Model,
Footwear, Outerwear, Interaction, Black hair, Dress, Leather, Romance, Dress shoe,
Footwear, Leg, Human leg, Outerwear, Collar, Jacket, Sitting, Knee, Boot, Blazer,
Shoulder, Back, Sleeveless shirt, Brown hair, Long hair, Active tank,

 
Kijkvoer: een zoenende Imaan Hammam voor Givenchy op film >

Tips van de expert: zó hou je je goede voornemens wèl vol >

Dutchies nemen de catwalk over in Milaan >