Sinds het vertrek van Christopher Kane in 2012 is de creatief directeursstoel bij Versace’s jonge zusje Versus er één die om het seizoen door een ander bezet wordt. Waar andere modehuizen hun best doen het zo lang mogelijk met een hoofdontwerper uit te zingen, stelde Donatella Versace de ene na de andere creatieve jonge hond aan.

Ontwerper J.W. Anderson en rapper en zangeres M.I.A. passeerden al de revue met een eigen capsulecollectie, die niet volgens de standaard seizoenen, maar gewoon zodra-ie af was werd uitgebracht. En ook Anthony Vaccarello mocht vorig jaar september zijn naam verbinden aan Versus met een stel rete-sexy little black dresses, gecreëerd in samenwerking met Donatella, die direct bij lancering via een livestream werden verkocht. En verdomd; hij mag nog even blijven. Voor een volledige collectie. En waarschijnlijk nog velen die volgen. Zo maakt het modehuis vandaag bekend.

‘I’ve followed Anthony’s work from his very first collection; as soon as I met him I realized immediately he was the one, he gets it, his talent screams Versus Versace,’ steekt Donatella van wal tegen WWD. ‘I love his fresh energy and innovation, and I love being surrounded by a talent which brings newness to Versace.’

Zo, steek die maar in je zak. Vaccarello zelf licht alvast een tipje van de sluier op van zijn eerste dames- en herencollectie. Zo zal hij geen grote mood-veranderingen in Versus aanbrengen en de sexy nineties vibe die het label heeft blijven hanteren.

Met Versus weet je het dus maar nooit, maar verwacht wordt dat de collectie ergens in de herfst van 2015 zal uitkomen.

Gucci maakt later vandaag de nieuwe hoofdontwerper bekend >

Rosie Huntington-Whiteley showt haar abs in een prachtige shoot voor ELLE >

Nederlandse modellen domineren de catwalk over in Milaan >

Deze items wil je dit modejaar sowieso kopen >